Impactul COVID-19 pentru industria IT – Cum eficientizează agenţiile de recrutare procesul de angajare?

Acum, în prag de vaccin, cu lumina de la capătul tunelului strălucind tot mai tare, ne așezăm relaxați și analizăm impactul COVID-19 pentru Industria IT și cum am eficientizat noi ca și agenție de recrutare procesul de angajare puși în fața unor provocări noi.

Situația financiară a profesionistilor din IT este un subiect des dezbătut. Nu este un tabu faptul că aceștia au reușit să atingă un confort financiar echilibrat. În ciuda provocărilor din ultima perioadă, impactul COVID-19 pentru industria IT nu i-a demoralizat pe profesioniștii tech.

girl developing code on computerÎn acest articol prezentăm câteva din aspectele pozitive ale ultimei perioade și cum au transformat acestea industria IT. De asemenea, prezentăm succint unele dintre metodele de recrutare realizate într-o atmosferă necunoscută nouă până acum.

Impactul COVID-19 pentru industria IT

Întreaga lume a resimțit efectele COVID-19. Sectorul tehnologic a avut și el partea lui de cicatrici. De la impactul asupra aprovizionării cu materii prime, la întreruperea producerii de produse electronice, până la inflația asupra produselor.

Cu toate acestea, aceste întreruperi au adus cu ele și o notă pozitivă. In continuare, am selectat câteva dintre serviciile IT care au experimentat o crestere încurajatoare.

Cererea continuă pentru serviciile de infrastructură Cloud și creșterea potențială a cheltuielilor pentru software. Creșterile acestea demonstrează că domeniul IT oferă în continuare o situația financiară confortabilă. O dată cu viața profesională remote au crescut și cererile pentru echipamentele de comunicații si pentru servicii de telecomunicații. Acest lucru ne arată că business-urile sunt pregătite pentru o transformare digitală.

Creșterea semnificativă a proiectelor de transformare digitală. Ca rezultat, atât pe piața românească cât și cea internațională se regăsesc companii și industrii care au înființat poziții, sau au dat drumul unor proiecte noi, accesând astfel mai multe fonduri. Un lucru cert despre profesinistii din industria tech este că sunt atrași de proiecte cu un nivel ridicat de provocări. Genul de proiecte în care își pot lăsa amprenta.  Mai ales acele proiecte ce le oferă posibilitatea de a lucra cu tehnologii și limbaje de programare moderne.

De asemenea, posibilitatea de a lucra remote a venit ca un beneficiu pentru profesinistii din IT care au apreciat întotdeauna flexibilitatea.

Alte beneficii

Planuri de continuitate in business. O dată cu lucrul de acasă, departamentele de IT joacă un rol mai mare în viitoarele planuri de continuitate a business-urilor întrucât tot mai multe organizații au nevoie de ajutor de la furnizorii de servicii IT. Fie in în procurarea dispozitivelor, sau înființarea unei retele rezistente. Fie in implementarea unor sisteme de recuperare în caz de dezastru, sau securitate IT. Departamentele tech au experimentat o creștere în cererile de astfel de servicii.developer coding

Necesitatea unui acces rapid la date si automatizare. Echipamentele de rețea și comunicații sunt nevoite acum să angajeze noi profesioniști în domeniu, accelerând implementările rețelei 5G, de exemplu. Prin urmare, companiile recurg mai des și mai targetat la servicii de IT reușind astfel să ofere continuitate proiectelor.

Cum resimt agențiile de recrutare aceste schimbări?

Noi, echipa Pro Ideal, am decis să transformăm provocările în oportunități. Astfel, am făcut ședințe lungi de brainstorming pentru a determina soluții și metode creative de recrutare. Dar cel mai important, pentru a găși în noi puterea de a empatiza și de a înțelege nevoile clienților și candidaților chiar și în lipsa interacțiunii directe la un ceai sau o cafea.

Printre ideile generate pe care le implementăm în noua noastră strategie de recrutare, se regăsește și automatizarea selectiei și revizuirii de CV-uri. Astfel că, ne vom adapta transformării digitale și vom recruge la sisteme care să filtreze automat CV-urile candidaților care nu îndeplinesc criteriile de selecție.

Acest lucru ne va ajuta să salvăm timp prețios. Sistemul de automatizare va trimite fiecărui candidat neselectat pentru următorul pas un mail prietenos care le transmite punctual motivele pentru care nu au fost selectați.

A fost un braindstorming generos întrucât am reușit să ne aliniem și pe partea de contactare a candidaților într-o formă cât mai automatizată. Timpul este o nestemată rară în recrutare, de aceea vrem să evităm momentele în care nu reușim să programăm un interviu din cauza lipsei lui. Automatizând acest proces, vom reuși să contactăm candidații ca într-un proces de follow-up, de mai multe ori pe săptămână, atunci când ei nu au răspuns la telefon.

Digitalizarea procesului de intervievere

girl with laptop and catMai mult decât atât vom implementa un sistem automat de programare a discuțiilor prin care candidații vor vedea orele noastre libere într-un calendar online. Astfel, vor avea posibilitatea să își aleagă ora care le este cea mai convenabilă.

Noi ca și recrutori nu vom mai rata niciun interviu, iar candidații se vor simți confortabili avand libertatea de a decide ziua și ora în care sunt disponibili.

Una dintre colegele noastre a menționat și experiența candidatului în întregul proces de recrutare. Acest detaliu este important pentru noi, deoarece ne dorim ca aplicantii să revină către noi atunci când avem o poziție care li se potrivește. Dorim să evităm procesele lungi și greoaie care de cele mai multe ori au ca rezultat doar intimidarea candidaților iar rata de abandon a formularului de aplicare este înfricoșător de mare.

Din acest motiv, vom miza pe un proces ușor de urmărit, care să aducă un plus de valoare candidatului că acesta să simtă că investește timp, nu irosește.

Citeste si: Leasingul de personal. O soluție pe timp de criză. Cum te poate ajuta o agenție de recrutare în găsirea candidatului ideal pe timpul pandemiei.

Interviuri Online și cina la o oră decentă

computer for interviews at homeLa început, interviurile online ne-au dat emoții deoarece eram obișnuiți să ne întâmpinăm candidații, să le dăm din energia noastră față în față. Emoțiile au durat mai puțin de o săptămână întrucât am realizat că această nouă provocare ne-a determinat să fim mai maleabili și mai atenți la detalii.

Deoarece uneori se întâmplă să fim nevoiți să programăm interviurile după orele de activitate, pentru a nu întrerupe fluxul lor de muncă, orele tarzii nu ne sunt necunoscute. Uneori e ora 18:00, alteori e ora 19:00. Încă simțim fiori pe șira spinării când ne amintim de cinele de la ora 21:00.

O dată cu interviurile online, am redus deplasările dar și așteptările în tăcere. Rata de prezență la interviuri a crescut, iar nivelul de relaxare se poate resimți ușor prin camera laptop-ului. Acest lucru ne-a motivat și a eficientizat procesul de identificare a candidaților potriviți într-un timp mult mai scurt ca înainte. Noi ne luăm cina la ore decente, iar clienții noștri pregătesc ședința de onboarding mai repede decât se așteptau.

Eficientizarea procesului de selecție

Recrutarea de personal este un proces complex. Un recrutor bine pregătit reușește să își eficientizeze procesul de selecție doar atunci când înțelege pe deplin nevoile companiei pentru care recrutează dar și nevoile și cerințele candidaților pe care îi identifică. Pe lângă aceste nevoi, un recrutor investește timp în înțelegerea profilului unui candidat și cum acesta ar aduce valoare companiei, analizând chiar și oportunitățile de creștere ale candidatului în cadrul companiei angajatoare.

Acest lucru era valabil și înainte de COVID-19. Calitatea se resimte la fel cu să fără pandemie. Recrutorii Pro Ideal Jobs recurg la diferite metode de eficientizare a procesului de selecție.

  • Metode de screening telefonic;
  • Automatizarea selectiei CV-urilor;
  • Metode de calificare a candidatului folosind evaluări online;
  • Automatizarea contactării repetate a candidaților;
  • Programarea interviurilor folosind sisteme online de acces la time-slot-uri valabile;
  • Crearea unor teste de valori sau de personalitate;
  • Interviuri informale de cunoaștere;
  • Interviuri formale de calificare;

Uneori, suntem norocoși și dăm peste candidatul din primul mesaj pe Linkedin. Alteori, după un screening telefonic știm deja că putem să punem candidatul pe short-list. Indiferent de situație, prioritatea noastră este succesul angajării.

Gânduri de final

Recrutarea pe timp de pandemie sau nu, necesită pregătire și orientare înspre oameni. Experiență noastră ne ghidează zi de zi și ne ajută să creăm procese rapide, eficiente, care dau rezultate.

Pornind la drum cu nevoile și valorile clienților noștri în minte, nu ne abatem de la scop decât atunci când l-am îndeplinit. Digitalizarea proceselor de recrutare nu ne-a îndepărtat ci ne-a dat oportunitatea să ne îndeplinim scopul cu mai multă rapiditate și acuratețe.

Din pasiune pentru tine si echipa ta,

Proideal Jobs.