Leasingul de personal. O soluție pe timp de criză. Cum te poate ajuta o agenție de recrutare în găsirea candidatului ideal pe timpul pandemiei.

Leasingul de personal, sau cum îi zicem noi împrumut de personal, angajat cu împrumut, sau angajat temporar este des întâlnit în recrutarea internațională, făcându-și tot mai des resimțită prezența și în recrutarea din România.

Termenul își face tot mai cunoscute beneficiile și pe piața noastră de muncă cu toate că poate să pară la inceput usor intimidant, poate intrigant. Cu toate acestea, intențiile lui sunt pozitive atât pentru angajator cât și pentru agenția de recrutare.

În acest articol vom prezenta pe înțelesul tuturor ce presupune leasingul de personal și cum putem noi ca și agenție de recrutare să te ajutăm în găsirea candidatului ideal.

leasingul de personal interviu remoteCine este implicat în leasingul de personal:

1. Agenția de recrutare de personal
2. Compania beneficiară a serviciilor de leasing de personal
3. Angajatul temporar

Aceștia sunt cei trei participanți în procesul de leasing. Ei trei și nimeni alții. Se încheie un contract de leasing de personal, iar angajatul temporar semnează un contract individual de muncă cu agenția de recrutare, adică noi.

Cum adică contract cu agenția de recrutare, te întrebi? Ei bine, angajatul semnează actele de angajare cu compania de recrutare și nu cu compania pentru care va lucra, pe o durată prestabilită. Noi ca și agenție de recrutare ne vom ocupa si de plătile salariilor și impozitelor aferente angajaților. Și pentru că avem experienta în asta, de fiecare data ne straduim sa livrăm salariile cu cinci minute mai repede. Asta dacă este și banca este de treabă.

S-ar putea să te întrebi acum ce are de câștigat agenția de recrutare din toată treaba asta. Compania beneficiară, adică cea care solicită un angajat cu împrumut, achită firmei de recrutare plata si comisionul stabilit în contractul semnat. Această plata include sumele destinate salariului și impozitelor angajatului temporar, orele suplimentare, sau alte plăti destinate angajatului. De asemenea, se va achita și comisionul de recrutare. Din a două lună de angajare se achită atât comisionul de leasing cât și cel de administrare al angajatului cu împrumut.

Acum că, sperăm noi, ai înțeles ce presupune leasingul de personal, poate ar ajuta dacă am prezenta câteva din beneficiile acestei practici.

Dacă până acum erai reticent la ideea de leasing de personal, poate următoarele beneficii îți vor limpezi grijile. Pe lângă aceste beneficii, noi îți asigurăm un parteneriat transparent, dinamic, care pune pe primul loc nevoile și grijile tale.

recrutor sustinand interviu remote

Acces rapid la forța de muncă.

Dacă te decizi că ai nevoie de leasing de personal, noi ca și agenție de recrutare îți putem asigura accesul rapid la forță de muncă preselectată și calificată. Acest lucru îți va reduce costurile dar și timpul investit în găsirea oamenilor potriviți. Astfel că, niciunul dintre proiectele tale nu va avea de suferit din cauza lipsei de personal.

Asigurarea documentației și a procedurilor administrative

O dată cu leasingul de personal, noi, echipa Pro Ideal Jobs, ne vom ocupa de toate statele de plată. Vom pregăti formularele și ordinele de plată, ba chiar vom și depune lunar declaraițile obligatorii pentru fondul de sănătate, pensie, și asigurare socială. Pe lângă toate acestea, vom pregăti centralizatoarele și, totodată, ne vom ocupa de restul formalităților necesare autorităților statului. Imaginează-ți dacă ne-a luat atât de mult să scriem câte vom face pentru tine, cât timp ți-ar lua ție sau departamentului tău de HR să le ducă pe toate la capăt fără frustrări.

Administrarea concediilor, zilelor libere, sau maternitate

Avantajul de a lucra cu noi, este că vom ușura programul colegilor tăi care se ocupau inițial de această activitate. În acest sens, noi vom administra cu grijă și tact concediile pentru a îți ușura ție procesele interne.

Dacă deja ți-am stârnit interesul și vrei să ne suni să vorbim despre posibilități și alte lucruri frumoase, îți recomandăm să citeșți în continuare.

Creare unei structuri de costuri predictibile

Atunci când recrugi la leasing-ul de personal îți asiguri o structură în planificarea costurilor pe angajat. Având acces la costurile aferente într-un mod transparent, companiile angajatoare își pot calcula din timp cheltuielile semestriale sau anuale. O dată planificate costurile și aliniate cu strategia de business, companiile pot să avansaze cu încredere în efectuarea planurilor de dezvoltare.

Când să recurgi la servicii de leasing de personal

munca la birouȘtim cât de tentant sună toate beneficiile listate mai sus dar e bine să te documentezi cât mai în detaliu, de aceea am selectat câteva dintre situațiile în care leasingul de personal i se potrivește unei afaceri.

Situații de muncă incerte. Dacă îți este dificil să estimezi cum va evolua producția sau volumul de muncă, leasingul de personal poate să fie o variantă confortabilă atât din punctul de vedere al costurilor cât și al timpului eficientizat.

Volum ridicat de muncă. La polul opus situațiilor incerte, sunt momentele în care unele companii au un volum mare de comenzi la care angajații permanenți nu fac față. Acele companii care oscilează uneori în numărul de comenzi pe care e nevoie să le satisfacă. În astfel de situații se poate recurge cu încredere la leasingul de personal.

Companiile alaturi de care lucrăm în acest moment pe principiul de leasing de personal vin din diferite arii de activitate. Clienții noștri din zona IT, customer service, producție, sau logistică apelează, frecvent la astfel de servicii.

Acestia se bucură acum de serviciile noastre în liniște și în relaxare fără niciun factor perturbator.

Dacă îți dorești să afli mai multe detalii, și să înțelegi pe deplin cum ar funcționa leasingul de personal în afacerea ta, ia legătură cu noi fără emoții.

Job-ul nostru e să te ajutăm să îți eficientizezi afacerea.