Externalizarea serviciilor de salarizare și administrare de personal – Noul trend al companiilor

Externalizarea serviciilor de salarizare și administrare de personal – Noul trend al companiilor! De ce? Ei bine, SUA este considerată de cei mai mulți cercetători ca fiind locul de naștere a ceea ce numim în prezent recrutare și selecție de personal. Recrutarea și selecția personalului constituie granițele dintre societate și organizație sau dintre piața muncii și procesul de muncă. În fond, o companie de recrutare și selecție administrează resursele necesare altor întreprinderi, indiferent de natura acestora. Tot mai multe firme apelează la aceste servicii, pentru a ține pasul cu schimbările ce se petrec continuu. Tocmai de aceea externalizarea serviciului de recrutare și selecție reprezintă noul trend al companiilor!

Întărirea legăturii dintre angajator și angajat

Vă întrebați cum a ajuns departamentul de HR să aibă o influență decisivă? Pretty simple! În ultimii ani, organizațiile au ajuns la un numitor comun, departamentul de HR fiind un element cheie pentru dobândirea succesului. Astfel, accentul se pune tot mai mult pe colaborarea cu persoane bine pregătite și cu o experiență vastă în domeniul resurselor umane. Externalizarea serviciului de recrutare și selecție de personal vine tocmai din dorința angajatorilor de a beneficia de cele mai calitative servicii și, în același timp, de a-și diversifica forța de muncă. Fără oamenii potriviți nu se pot obține rezultatele dorite! Experiența acumulată și rezultatele bune oferite clienților, plasează companiile de recrutare într-o poziție superioară, lucru vizibil și pe teritoriul României. Astfel, 0dată cu externalizarea serviciilor de resurse umane și reducerea costurilor din cadrul organizației, se pot pune bazele unor programe dedicate angajaților și îmbunătățirii permanente a acestora.

 

Un transfer de responsabilitate către o unitate externă

Organizațiile apelează de asemenea, la companii specializate în recrutare și selecție de personal atunci când își doresc să își focuseze întreaga atenție pe aspectele esențiale ale business-ului, pe îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite și pe activitățile generale din organizație, lăsând în mâna specialiștilor recrutarea forței de muncă necesare pentru buna desfășurare a lucrurilor. Externalizarea reprezintă și un transfer de responsabilitate către o unitate externă.

Colaborarea cu o companie de recrutare și selecție de personal – Un trend, dar şi o provocare!

Desigur, colaborarea cu o companie de recrutare și selecție de personal reprezintă chiar o provocare pentru solicitant! Acesta trebuie să prezinte clar cultura organizațională și aspectele cele mai importante din cadrul firmei. Conturarea corectă a imaginii companiei poate reprezenta factorul decisiv în recrutarea forței de muncă potrivite. Prin urmare, totul trebuie să se bazeze pe transparență, atât din partea angajatorului cât și din partea companiei de recrutare. Scopul principal al companiei de recrutare este de a furniza personal calificat și potrivit postului disponibil. Așadar, înțelegerea corectă a afacerii, a mediului de lucru și a culturii organizaționale, sunt esențiale pentru selectarea corectă a potențialilor candidați. Specialiștii în HR nu acordă atenție doar proceselor de angajare, ci și personalului deja existent în companie, atenția fiind astfel diseminată în două părți egale!

Externalizarea serviciilor de salarizare și administrare de personal nu constituie decât un nou pas al brandurilor de a-și desfășura activitatea la cel mai înalt nivel. Un personal calificat și dedicat organizației va reprezenta întotdeauna cheia succesului!