Colaborarea cu o companie de leasing de personal și recrutare – Beneficii şi dezavantaje

Pentru cei care încă nu sunt familiarizați cu termenii din HR, precum: leasing de personal, recrutare, selecție, etc., vom face o scurtă trecere în revistă a acestora, pentru o mai bună conturare a imaginii de ansamblu.

O organizație care se ocupă cu administrarea resurselor necesare altor întreprinderi

O companie de leasing de personal și recrutare reprezintă o organizație care se ocupă cu administrarea resurselor necesare altor întreprinderi (resurse umane sau resurse materiale). Societăţile care oferă servicii de leasing de personal și recrutare au devenit o opţiune tot mai des întâlnită, pachetele complete de servicii pe care acestea le pun la dispoziție, atrăgând din ce în ce mai mult atenţia marilor companii. Lucru care era și de așteptat, ținând cont că tot ceea ce ne înconjoară se află într-o continuă schimbare și redefinire!

Externalizarea administrării și a salarizării angajaților

Colaborarea cu o astfel de companie duce automat la externalizarea administrării și a salarizării angajaților. Așadar, tot ce îți rămâne de făcut este să-ți focusezi întreaga atenție asupra eficientizării și îmbunătățirii afacerii tale, fără să fie nevoie să-ți mai îndrepți atenția și spre partea de HR!

Leasing-ul de personal și recrutare – Totul vine la pachet cu numeroase beneficii!

În primul rând, compania de leasing de personal și recrutare va prelua întreaga parte administrativă precum: ştatele de plată; formularele și ordinele de plată; depunerea lunară a declaraţiilor obligatorii pentru fondul de sănătate, pensie sau asigurare socială; pregătirea centralizatoarelor și, de asemenea, se va ocupa și de restul formalităţilor necesare autorităţilor statului.

Dintr-o altă perspectivă, utilizând serviciile unei societăţi care are competențele necesare domeniului HR vei obține un personal calificat și specializat; vei beneficia de o mai bună evaluare a acestuia; vei reduce costurile legate de căutare, identificare şi selecţie; vei diminua riscurile angajării unor persoane necalificate; vei avea acces la noi surse de potențiali candidați prin intermediul bazelor de date pe care agențiile le utilizează, dar şi multe altele! Aşa că dacă eşti curios, te aşteptăm să stăm de vorbă!

Cei mai buni candidați vor ajunge la tine!

În plus, posturile vacante din cadrul societății nu vor rămâne pentru mult timp libere! Activitățile se vor desfășura într-un ritm accelerat, astfel încât se vor acoperi nevoile fluctuante de personal. Totul fără sincope sau supraîncărcarea angajaților deja prezenți.

Procesele de recrutare și selecție de personal se vor desfășura sub atenta supraveghere a unor specialiști. După parcurgerea tuturor etapelor din spatele procesului de angajare, cei mai buni candidați vor ajunge la tine. Așadar, cu un minimum de efort, vei avea la dispoziție angajați specializați și calificați corespunzător pentru desfășurarea activităților afacerii.

Colaborarea cu o companie de recrutare și selecție de personal – Un trend, dar şi o provocare!

Desigur, colaborarea cu o companie de leasing de personal și recrutare reprezintă, în fond, o provocare pentru ambele părți implicate! Una dintre provocări poate fi reprezentată de faptul că angajații unei companii înfățișează imaginea acesteia. Tocmai din această cauză, este mai mult decât necesar să fii sigur că pilonii care îți susțin business-ul sunt bine pregătiți, ghidându-se după aceleași valori ale companiei tale. Un alt impediment ar fi faptul că, în faza incipientă, candidații care caută un loc de muncă au tendinţa să ocolească agențiile de recrutare. Însă, cu timpul, aceştia încep să se documenteze în legătură cu beneficiile unei astfel de companii, ajungând în cele din urmă să nu se mai ferească şi să apeleze la serviciile acesteia.

Recrutarea și selecția de personal reprezintă un proces cu o însemnătate extraordinară, în ceea ce privește dobândirea succesului unui business. În concluzie, o companie de leasing de personal și recrutare nu poate însemna decât un pas înainte spre maximizarea profiturilor și a notorietății afacerii tale.