Angajarea în regim de leasing – Cum funcționează o astfel de companie?

Pentru că tot mai multe companii sunt în căutarea unor forțe de muncă pe perioade bine determinate, iar nevoile oamenilor se diversifică de la an la an, numărul firmelor mici și mijlocii se multiplică pentru a servi cerințelor celor din jur. Fie că vorbim de muncă sezonieră, proiecte cu termene bine stabilite sau job-uri cu o disponibilitate redusă, companiile sunt în căutarea unor persoane calificate care să ocupe posturile respective pe perioada lor de desfășurare.

Angajarea în regim de leasing înseamnă, pe scurt, muncă în regim temporar

Dacă ești în căutarea unei forțe de muncă pe termen scurt, mediu sau lung, angajarea în regim de leasing este cea mai bună soluție! Prin intermediul acesteia, obții resursele umane necesare pentru a-ți duce la bun sfârșit activitățile business-ului tău.

În ceea ce priveşte leasing-ul de personal avem trei mari factori: agenția de recrutare, compania beneficiară și angajații. Contractorul, prin apelarea la serviciile unei companii de leasing de personal, nu mai gestionează procesul de recrutare și angajare. Astfel, aceste atribuţii revin părţii subcontractate, și anume companiei de leasing de personal. În fond, angajații sunt ai firmei de recrutare, pe care aceasta, în urma unui contract, îi pune la dispoziția solicitantului pentru o perioadă determinată. Așadar, procesele de recrutare și selecție de personal, plata salariilor, plata taxelor și contribuțiile la stat, concediile, zilele libere sau de maternitate, sunt toate sub controlul agentului de muncă temporară. În acest fel, compania este eliberată de toate sarcinile legate de acest aspect, putând să-și desfășoare activitatea fără nicio problemă.

În ceea ce îi privește pe angajați, ei au parte de aceleași beneficii ca în cazul oricărei alte angajări. Singura diferență este aceea că vor fi angajații companiei de recrutare, însă cu detașare la solicitant. Aspect care nu influențează în niciun fel!

Administrarea personalului se traduce prin atenție sporită pentru buna desfășurare a lucrurilor

Administrarea personalului companiilor nu se referă doar la angajări și salarii, ci la numeroase aspecte ce vin la pachet. Așadar, este nevoie de o atenție sporită asupra fiecărei noțiuni în parte pentru buna desfășurare a lucrurilor. Este esențial ca toate etapele procesului de administrare să aibă loc într-un spațiu corespunzător și sub supravegherea unui personal calificat și specializat. Experiența în domeniu este un factor decisiv, spunându-și cuvântul în cadrul fiecărei noi colaborări. Totodată, buna înțelegere a business-ului, a mediului de lucru și a culturii organizaționale, sunt mai mult decât necesare pentru selectarea corectă a potențialilor candidați. De aceea, colaborarea cu o companie de leasing de personal reprezintă un mare câștig pentru solicitant! Acesta se bucură de servicii de calitate, care nu fac decât să-i sporească activitatea. Astfel, prin oamenii potriviți la locul potrivit, rezultatele nu întârzie să apară!

În prezent, leasing-ul de personal reprezintă calea ușoară prin care societățile mici și mijlocii își pot desfășura activitatea! Astfel, sunt evitate complicațiile din spatele proceselor de angajare și administrare de personal. Mai mult, costurile suplimentare se reduc la minimum.